Advertisement
Latest topics
Join Us on Social MediaAdvertisement


Jawatan Kosong Mardi Felda Lhdn Jakim Kwsp Pos Tnb

Post new topic   Reply to topic

View previous topic View next topic Go down

Jawatan Kosong Mardi Felda Lhdn Jakim Kwsp Pos Tnb

Post by produkmalaysia on Thu Sep 13, 2012 2:24 pm

INSTITUT PENYELIDIKAN DAN KEMAJUAN PERTANIAN MALAYSIA ( MARDI )

MARDI ditubuhkan dengan objektif utama untuk menjana dan mempromosi teknologi baru, wajar dan efisyen untuk kemajuan industri makanan, pertanian dan industri asas tani. Akta MARDI 1969 telah membawa kepada penubuhan MARDI pada 28 Oktober 1969. MARDI telah beroperasi sepenuhnya pada tahun 1971.

LEMBAGA KEMAJUAN TANAH PERSEKUTUAN ( FELDA )

Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan atau FELDA telah ditubuhkan pada 1 Julai 1956 di bawah Ordinan Kemajuan Tanah (Land Development Ordinance) 1956. Fungsi FELDA yang diperuntukkan di bawah Akta (Pindaan 1991) adalah untuk Menjalankan dan melaksanakan projek pembangunan tanah.
Memaju, memudah dan melaksanakan pembangunan, pengurusan dan perkhidmatan ekonomi, sosial, pertanian, penempatan, perindustrian dan komersial serta aktiviti sampingan yang lain di kawasan dimana FELDA diberi kuasa melaksanakan projek pembangunan tanah atau kawasan yang dimiliki oleh FELDA dan syarikatnya.

LEMBAGA HASIL DALAM NEGERI ( LHDN )

Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM) adalah salah satu agensi utama memungut Hasil di bawah Kementerian Kewangan. Jabatan Hasil Dalam Negeri Malaysia diperbadankan pada 1hb Mac 1996 dan dikenali sebagai Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia. Lembaga Hasil Dalam Negeri ditubuhkan di bawah Akta Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia 1995 untuk memperolehi lebih kuasa terutamanya dalam bidang kewangan dan pengurusan kakitangan bagi meningkatkan kualiti pentadbiran percukaian.

JABATAN KEMAJUAN ISLAM MALAYSIA ( JAKIM )

Menyelaras pentadbiran Hal Ehwal Islam di Malaysia yang peranan utamanya dilaksanakan oleh Majlis dan Jabatan Agama Islam Negeri. Untuk mengujudkan satu pentadbiran Hal Ehwal Islam yang bersepadu melalui perancangan, Penyelarasan dan perlaksanaan yang berkesan.

POS MALAYSIA ( POS )

Pos Malaysia adalah pembekal eksklusif perkhidmatan mel di Malaysia. Kewujudannya telah melebihi 175 tahun di negara ini, dan mempunyai pengalaman meluas yang merupakan tulang belakang untuk menyokongnya bagi penstrukturan semula secara besar-besaran apabila ia dikorporatkan pada 1992. Adunan kekuatan dan kebebasan pasarannya yang padu membolehkan Pos Malaysia Berhad menerokai dan menyesuaikan peluang perniagaan baru menjangkaui perkhidmatan pos secara tradisional, justeru, memastikan bahawa ia kekal sebagai peneraju.

TENAGA NASIONAL BERHAD ( TNB )

Powering the nation for over a decade, Tenaga Nasional Berhad (TNB) is the largest electricity utility company in Malaysia with estimated RM71.4 billion worth in assets. Committed to providing service excellence, our Company is listed on the main board of Bursa Malaysia and employs approximately 28,000 staff to serve a customer base of over seven million in Peninsular Malaysia & Sabah. Today, TNB continues to lead the effort in fostering economic growth & social development in the country.


Klik Sini Jawatan Kosong Terbaru Di Malaysia
avatar
produkmalaysia
Member 1
Member 1

Posts : 25
Points : 75
Reputation : 0
Age : 44
Location : semenanjung

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum